Judo Kings breidt trainersstaf uit

Top trainer en coach Salko Rokic uit Sneek voegt zich toe aan de trainersstaf van de Judo Kings. Voor Salko is dit een nieuwe uitdaging, nadat hij bij Sportcentrum Akkermans met succes een compleet nieuwe lichting wedstrijd judoka’s uit de grond stampte in Wommels, maar vooral in Sneek zorgde hij ervoor dat Sportcentrum Akkermans bij de beste clubs van Noord Nederland hoorde op de districtskampioenschappen -12. Naast de activiteiten bij Akkermans is trainer Rokic ook trainer en begeleider bij de Judo A-Zeven, de Friese judo selectie. ‘Na een periode lekker in mijn vel gezeten te hebben is het nu tijd voor een nieuw uitdaging!’ aldus de 44 jaar oude Salko Rokic.

Salko zal bij de Judo Kings actief gaan meewerken aan het begeleiden van onze wedstrijd judoka’s. Hij zal op maandag in Burgum de Judo A-Zeven training gaan geven. Op dinsdag in Burgum zal hij samen met trainer Niels Béres de reguliere judolessen en de selectielessen gaan verzorgen en op donderdag zal hij met de wedstrijd groep meegaan naar Heerenveen om ze daar op de Judo A-Zeven training te begeleiden. Daarnaast zal hij op zaterdag en eventuele toernooien op zondag ook de coaching op zich gaan nemen.

‘We zijn ongelofelijk snel aan het groeien en uitbreiden.’ geeft Niels Béres, de huidige wedstrijdtrainer van de Judo Kings, aan. ‘Het gaat op het moment zo vreselijk snel, Foppe Postma uit de Westereen is er vlak voor het begin van 2017 bijgekomen en assisteert nu met de lessen, maar helpt ook vooral mee met organiseren en uitbreiden. Nog maar krap een maand terug is Berber Plantinga uit Drachten het team komen versterken om in Akkrum de judolessen te verzorgen. Dat Salko er nu ook bij komt is een enorme stap voor onze judo club! We hebben de beste wedstrijdjudoka’s, waaronder minimaal 6 judoka’s die in de leeftijdsklasse tot vijftien jaar bij de top van Nederland horen, daar moest gewoon extra begeleiding op om te kunnen blijven presteren. Als een trainer van zijn niveau zegt dat de nieuwe uitdaging bij ons ligt, dan doen we het goed!’

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *