Quinten en Nathan winnen brons in Venray

De judoka’s van de Judo Kings uit Akkrum, Burgum, de Westereen en Feanwalden zijn zaterdag actief geweest in Venray voor een internationaal judo toernooi. Het toernooi in Venray is niet als andere internationale toernooien, op dit toernooi waren judoka’s uit compleet Europa. Van Rusland, tot Zweden en van Slowakije naar Engeland, werkelijk elk land was aanwezig. Niet elke club mocht alle judoka’s heen sturen, alle clubs waren gebonden aan een maximum aantal deelnemers naar aanleiding van de prestaties van voorgaande jaren. De Judo Kings hadden plek voor 19 judoka’s.

Twee judoka’s wisten het tot het podium te schoppen. Quinten vd Veen (Westereen) wist in de klasse tot 38kg in de leeftijdsklasse tot 15 jaar het brons te winnen. Hij won van de Duitser Dassow, vervolgens van twee Nederlanders Vlasveld en Schuijers, maar verliest dan in een spannende partij van de Duitser Popp. In de partij om brons wint hij ontzettend mooi door middel van een schouderworp en vervolgens een verwurging. Quinten wint het brons.

Nathan Klokman (Feanwalden) moest op zondag judoën, hij zat in de leeftijdsklasse tot 18 jaar in de gewichtsklasse tot 46kg. Nathan is de eerste ronde vrijgeloot en wint de tweede partij van een Duitser met een mooie grond techniek. Helaas verliest hij de volgende wedstrijd van de Mets uit België, de partij om brons weet Nathan met een vol punt te winnen.

Boaz Elzinga (Munein) wint van een Duitser en van een Belg maar verliest helaas van een Canadees, vervolgens raakt hij geblesseerd. Minke de Ruiter (de Westereen) verliest eerst van een Duitse en wint vervolgens van een Duitse, maar verliest vervolgens van Leppers. Brian Smid (de Westereen) wint van een Duitser en een Engelsman, maar verliest van twee Nederlanders. Thijs Boorsma (Leeuwarden) verliest de eerste wedstrijd van een Slowaak en vervolgens verliest hij weer. Ivan Terpstra (Rinsumageest) winst van een Belg, maar verliest vervolgens van een Fransman en een Nederlanders. Mark Klokman (Feanwalden) wint van een Duitser en van een let, vervolgens weer van een Duitser maar verliest van van Bobeldijk, helaas verliest hij ook de wedstrijd om brons. Ruben Walinga (Dronrijp) had nog te weinig ervaring, hij verliest van een Belg en vervolgens van een Nederlander. Milou Hendriks (Grou) wint van Ibahiev, een duits meisje, daarna verliest ze van Klein, maar wint ze weer van Geretzki een duitse en Dijkstra, helaas wordt daarna van een Engelse verloren om het brons.

Troy vd Veen (Jistrum) wint van een Belg, vervolgens van een Italiaan maar verliest dan van Witteveen in een spannende partij verliest hij vervolgens van een Duitser Paulsin. Leco Terpstra (Rinsumageest) verliest van een Belg, maar wint van een Israëliër, vervolgens verliest hij van de Pool Postol. Wesley Smid (de Westereen) judode niet slim genoeg, wist in beide partijen meerdere punten te maken, maar verliest beide wedstrijden op tactische vlak. Sem Walinga (Dronrijp) heeft het toernooi van zijn seizoen gejudood, hij verliest van de Duitser Houthoofd na twee keer wazari gescored te hebben, hij wint vervolgens van Hupsel en Delange uit Nederland en daarna van de Canadees Xinkas en de Nederlandse van den Oetelaar, helaas wordt daarna verloren van de Belgische Christiaens.

Berber Ludema (Dokkum) wint van Duitse Emma en Nederlandse Bomas, maar verliest dan van twee Nederlanders. Rixt Geertsma (Feanwalden) verliest van Nederlandse Uijtendaal en wint van Duitse Ragier en Nederlandse Bielderman, helaas verliest ze dan nogmaals van Uitendaal die ook in de herkansing terechtgekomen was. Daphne de Jong (Giekerk) verliest van Zwitserse Kungler, maar winst van een Israëlische en Belgische, daarna verliest ze helaas van de Belgische van Eecke. Annemarie de Bruin (De Westereen) wint van Duitse van der Schaeghe, maar verliest van Omerkoylu en Elzinga. Agnes Elzinga (Munein) verliest van Belgische Smekens, wint van de Bruin, maar verliest vervolgen van de Belgische Didden.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *