Clubkampioenschappen een succes!

Zaterdag 8 juli werden in de sporthal de Westereen de clubkampioenschappen van de Judo Kings georganiseerd, deelnemers uit Akkrum, Burgum, Feanwalden, Gorredijk en de Westereen deden mee wat neerkwam op een totaal van 81 judoka’s. De judoka’s waren verdeeld in twee blokken waar de selectie judoka’s de begeleiding moesten verzorgen.

Het was een nieuw systeem waarbij niet de normale judo regels gehanteerd werd. De bedoeling was dat de judoka’s plezier hadden, veel judo minuten maakten en zichzelf zowel fysiek als mentaal ontwikkelden. De clubkampioenschappen waren een groot succes.

Kampioenen waren: Samuel Reitsma (Hurdegaryp), Steyn Bos (Akkrum), Jetse Postma (de Westereen), Jelte Groothedde (Akkrum), Ruben Matteo Brouwer (Akkrum), Friso Elzinga (Munein), Jarno Jesse Melgers (Twijzelerheide), Thije van der Honig (Gorredijk), Luc de Bruin (de Westereen), Dominic Keijzers (Feanwalden), Ale Jon Reinders (de Westereen), Wouter Ziel (Akkrum), Johan Bart Postma (Kolumerzwaag), Geert vd Veen (Noord-Burgum), Jurjen Wedzinga (Burgum), Marnick vd Lei (de Westereen), Hayco Visser (de Westereen), Inaya Verharen (Gorredijk).

1. Inaya Verharen
2. Elske vd Veen
3. Lieke Elzinga
4. Svenna Jager
1. Hayco Visser
2. Tjarko Faber
3. Pieter Dijkstra
4. Auke de Haan
1. Marnick vd Leij
2. Lennart Koenhen
3. Henk vd Veen
4. Quentin Venema
1. Jurjen Wedzinga
2. Angelique vd Veen
3. Peet de Boer
4. Hille de Boer
Jurre Steenge
Maarten Brinker
1. Geert vd Veen
2. Ruben Faber
3. Sven Jager
4. Senne Veenstra
Matthijs Koenhen
1. Johan-Bart Postma
2. Hessel Keulen
3. Liuwe Ysbran van Overveld
4. Gjalt Feenstra
1. Wouter Ziel
2. Rosalie vd Meer
3. Anne Kim Kempenaar
1. Ale Jon Reinders
2. Sannah Dijkstra
3. Pieter Bergsma
4. Malte Petersen
Timo Sijens
1. Dominic Keijzers
2. Alwin Hoeksma
3. Dion Gaa Ben Xiang
4. Johan Kuijpers
1. Luc de Bruin
2. Thomas Lemstra
3. Anna Sophie Visser
4. Levi Luca Visser
Ingrid de Ruiter
1. Jarno Jesse Melgers
1. Thije van der Honig
3. Thieme Wijbenga
4. Jesper de Groot
Willem van der Woude
1. Friso Elzinga
2. Edze Tijsma
3. Nadja Rokic
4. Kaja Jansen
Alexander Reitsma
Gradus Bergsma
1. Ruben Matteo Brouwer
2. Hugo Smith
3. Wytze Ate Postma
4. Pieter Jan Bergsma
Roan Pater
1. Jelte Groothedde
2. Jayden Dijkstra
3. Fokke Andries Storm
4. Harm Wiersma
Daniël vd Werf
1. Jetse Postma
2. Jarno Veenstra
3. Jesse Eve Visser
4. Mark de Bruin
Tijl Möllers
1. Steyn Bos
2. Job Kalsbeek
3. Frederik Weening
4. Roan Boersma
Jesse Meeter
1. Samuel Reitsma
2. Rutger Heeling
3. Kris Postma
4. Edo van der Werf
Cornelis Bergsma

Tijdens de seizoensafsluiting hebben we verschillende judoka’s gehuldigd vanwege de prestaties van het afgelopen seizoen. Rutger Heeling uit Feanwalden heeft het opstap klassement gewonnen, op de groene toernooien heeft hij het over het gehele seizoen het beste gedaan en daarom kreeg hij de Kings schaal 2017. De judoka’s Berber Ludema (Dokkum), Troy vd Veen (Jistrum) en Milou Hendriks (Grou) kwamen naar voren voor de prestaties op de Nederlandse Kampioenschappen individueel. Als laatste kwamen Thijs Boorsma (Leeuwarden), Brian Smid (Westereen), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Omar Rokic (Sneek), Boaz Elzinga (Munein), Ivan Terpstra (Rinsumageest) naar voren voor de prestaties op de Nederlandse Kampioenschappen Teams. De jongens werden derde van Nederland en de meisjes werden tweede. Minke de Ruiter was er helaas niet meer, zij krijgt de snoepzak later overhandigd.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *