Sterk internationaal toernooi in Veendam

Afgelopen zaterdag werd er in Veendam weer een judo toernooi afgewerkt door de lokale Kings judoka’s. Met in totaal 37 judoka’s hebben de Kings uit compleet Friesland een goede stempel gedrukt op het toernooi. In Veendam kwamen judoka’s uit Nederland, Duitsland, België en Denemarken wat het een sterk internationaal karakter gaf.

Kampioen zijn geworden: Berber Ludema (Dokkum), Troy van der Veen (Jistrum), Ivan Terpstra (Rinsumageest), Brian Smid (de Westereen), Marc Veenstra (Kollumerzwaag). Het zilver is gewonnen door: Agnes Elzinga (Munein), Jurre Steenge (Gorredijk), Friso Elzinga (Munein) en Boaz Elzinga (Munein). En het brons is uitgereikt aan: Daphne de Jong (Gytsjerk), Nadja Rokic (Sneek), Amara Buwalda (Bolsward), Lupita Adema (Sneek), Leco Terpstra (Rinsumageest), Thijs Boorsma (Leeuwarden), Sem Walinga (Dronrijp) en Jarno Veenstra (Kollumerzwaag).

Judoka’s die het helaas niet gered hebben tot het podium zijn: Yanna Yu Kleinhuis, Geale Meindertsma, Minke de Ruiter, Quinten vd Veen, Wesley Smid, Anna Fleur Visser, Matthijs Luinstra, Margje Busstra, Omar Rokic (wel gewonnen, maar gediskwalificeerd in laatste wedstrijd), Jouke Kingma, Rutger Heeling en Elske v/d Veen.

Met in totaal 17 prijzen is het toernooi prima verlopen, het was echt een sterk bezet toernooi. Opvallend was het complete gezin Elzinga die alle drie het zilver kregen omgehangen en Marc Veenstra uit Kollumerzwaag. Marc was op de judomat erg sterk en heeft laten zien dat hij veel geleerd heeft de afgelopen tijd!

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *