Eén keer goud in Emmen

Afgelopen zaterdag, 14 oktober, werd in Emmen het jaarlijks terugkerende internationale judo toernooi de Open Drentse Kampioenschappen georganiseerd. Judo Vereniging Vos doet dit al vele jaren en ondertussen is het toernooi uitgegroeid naar een toernooi met deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, Engeland, België en natuurlijk Nederland. Ook de Judo Kings deden natuurlijk weer mee.

Bij de groep van de Kings zijn een aantal blessures en daarom was de spoeling iets dunner dan we gewend zijn van de Kings. Nathan Klokman (Feanwalden) wist in zijn klasse tot 50 kg bij de jongens -18 kampioen te worden. Het zilver werd gewonnen door Omar Rokic (Sneek) in de tot 34kg klasse bij de jongens tot 12, Sem Walinga (Dronrijp) in de klasse tot 50kg bij de jongens -15, Mark Klokman (Feanwalden) klasse tot 34kg bij de jongens -15. En brons is gewonnen door Lupita Adema (Sneek), Berber Ludema (Dokkum), Brian Smid (de Westereen), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Thijs Boorsma (Leeuwarden) en Quinten vd Veen (de Westereen).

Met in totaal 10 prijzen gingen de Judo Kings huiswaarts, een prima prestatie voor deze jonge club wedstrijd judoka’s.

Judoka’s die helaas niet een prijs hebben kunnen winnen zijn Boaz Elzinga, Rixt Geertsma, Annemarie de Bruin, Agnes Elzinga, Margje Busstra, Minke de Ruiter, Leco Terpstra, Troy vd Veen, Wesley Smid, Matthijs Luinstra en Ruben Walinga.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *