2x goud, 1x zilver en brons

Afgelopen weekend hebben de judoka’s van de Judo Kings namens het Friese judoteam meegedaan aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Teams. Met teams uit Duitsland, België en natuurlijk geheel Nederland was het een erg sterk bezet toernooi.

In de mooie zaal van Martini Plaza werd het grote spektakel georganiseerd. De Judo Kings zaten verdeeld over de teams van de Judo A-Zeven in de leeftijdsklassen -10, -12, -15 en -18 jaar. In de -10 zaten Kris Postma (de Westereen), Geert vd Veen (Noord Burgum), Ivan Terpstra (Rinsumageest), Edze Tijsma (Noord Burgum), Friso Elzinga (Munein), Jarno Veenstra (Kollumerzwaag), Teije Kingma (St. Jacobiparochie), Jetse Postma (de Westereen), Elske vd Veen (Noord Burgum) en Inaya Verharen (Gorredijk). De meiden wisten samen met hun team het goud te veroveren en daarmee als beste gekroond te worden. Helaas konden de jongens geen prijs winnen.

In de leeftijdsklasse -12 zaten: Minke de Ruiter (de Westereen), Nadja Rokic (Sneek), Margje Busstra (Grou), Omar Rokic (Sneek), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Thijs Boorsma (Leeuwarden), Boaz Elzinga (Munein), Brian Smid (de Westereen) en Jouke Kingma (St. Jacobiparochie). In de -12 waren de belgen en de duitsers ook heel sterk, maar de meiden wisten toch brons te winnen, helaas verloren de jongens nipt en haalden ze niet het podium.

In de -15 zaten Berber Ludema (Dokkum), Rixt Geertsma (Feanwalden), Daphne de Jong (Gytsjerk), Agnes Elzinga (Munein) en Annemarie de Bruin (de Westereen). Ook deze dames waren erg sterk en wisten alle teams te verslaan waardoor ze het goud wonnen. De jongens, Quinten vd Veen (de Westereen) en Sem Walinga (Dronrijp) konden met hun team niet door de halve finale komen en verloren hun medaille.

Als laatste was de klasse tot 18 jaar, hier zaten alleen Berber Ludema (Dokkum) en Nathan Klokman (Feanwalden) in. Berber heeft al haar potjes kunnen winnen en zij werd met haar team tweede, Nathan redde het helaas met zijn team niet zover en moest uiteindelijk huiswaarts keren zonder medaille.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *