Nathan kampioen en Berber zilver op NK Teams -18

Op zaterdag 9 december stonden Nathan Klokman en Berber Ludema in het team van het Regionale Trainings Centrum Noord Oost. Beide judoka’s trainen bij het RTC in Heerenveen of Groningen van de Judo Bond Nederland en waren dus aanwezig in het team in Almelo. Het team van Nathan (tot 50kg) had de eerste wedstrijd gelijk een sterke tegenstander geloot, een samenwerking van de judo clubs uit Noord Holland werd verslagen met een eindstand van 4 / 3 (4 van de zeven judoka’s van RTC Noord-Oost wonnen en zo trokken ze de partij naar zich toe. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Shogonai, alle judoka’s wisten deze wedstrijd te winnen en de eindstand werd dus het geweldige 7 / 0. In de halve finale werd het tweede team van RTC Noord Oost ook verslagen met 7 – 0 waardoor het team in de finale tegenover het sterke Kenamju in Haarlem kwam te staan. Helaas verloor Nathan zijn wedstrijd, maar het team van RTC was bijzonder sterk en wist uiteindelijk met 5 – 2 het Nederlands Kampioenschap te winnen.

Berber vertegenwoordige de klasse tot 48kg in het dames team van RTC Noord-Oost. Zij moesten de eerste wedstrijd gelijk aan de bak om Kenamju Haarlem uit te schakelen, dit lukte met gemak waardoor 5 / 0 de eindstand werd. Vervolgens kwam de samenwerking Noord-Holland aan bod, deze wedstrijd werd afgesloten met 4 / 1, waardoor de dames in de halve finale tegenover Sport Instituut de Korte kwam te staan. Deze wedstrijd werd ook afgesloten met winst, 4 / 1. Bijzonder knap, had het RTC Noord Oost twee teams in de finale, zowel de heren als de dames. In de finale van de dames kwam ons team net te kort tegen Team Brabant waardoor de dames aan het einde van de dag het zilver omgehangen kregen.

Oud Kings judoka Hessel Nicolai won met zijn team de eerste ronde van team 3 van RTC Noord Oost, vervolgens wonnen ze van Team Brabant waarna ze verloren van team 1 van RTC Noord Oost, om brons stonden ze tegenover Hercules uit Limburg deze wedstrijd ging helaas verloren.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *