Een weekendje Haarlemmermeer

Op zaterdag 16 en zondag 17 december werd in Haarlemermeer het top judo toernooi gehouden door Judo Yuhsi. Op zaterdag moesten de judoka’s tot 12 en tot 15 jaar hun kunsten vertonen en dit ging prima!

Bij de judoka’s -15 deden we het erg goed. De meiden Rixt Geertsma (Feanwalden) en Daphne de Jong (Gytsjerk) werden beide kampioen. Sem Walinga (Dronrijp) wist ook de finale te halen, maar deze ging helaas verloren en zo kreeg hij het zilver omgehangen. Milou Hendriks verloor 1 partij met een klein verschil, maar herpakte zich sterk en won het brons.

In de U12 wonnen zowel Boaz Elzinga (Munein) als Omar Rokic (Sneek) het brons, in dezelfde klasse werd Brian Smid (de Westereen) vijfde. Minke de Ruiter (de Westereen) won ook brons in haar klasse!

Op 17 december waren Nathan Klokman (Feanwalden) en Berber Ludema (Dokkum) aanwezig op het toernooi. Zij doen mee met het rankingtraject van de Judo Bond Nederland. Vorig ranking moment was Den Haag en als we naar de resultaten kijken dan waren de rollen vandaag omgeruild. Berber Ludema verloor helaas om brons en Nathan Klokman kwam dit keer niet in de buurt van de prijzen.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *