Sem Walinga wint Dutch Open Espoir

Afgelopen weekend 13 en 14 januari werd het Open Nederlands Kampioenschap Judo georganiseerd in Eindhoven. Op dit toernooi waren in totaal ongeveer 1600 judoka’s ingeschreven, dan te bedenken dat gemiddeld in Noord Nederland er 500 judoka’s meedoen aan een toernooi, dan kunnen we al snel aangeven dat dit het toernooi van de toernooi is.

Op het Espoir zijn verschillende landen als Ukraïne, België, Denemarken, Duitsland, Servië, Portugal, Engeland, Zweden, Hongarije en Frankrijk vertegenwoordigd.

Er waren ongeveer 23 judoka’s van de Kings aanwezig op het Espoir. Op zaterdag 13 januari moesten de judoka’s tot achttien jaar aantreden. Alleen Nathan Klokman (Feanwalden) wist daar een prijs te bemachtigen en won heel knap het brons in de klasse -50kg. Op zondag was de tot vijftien jaar aan de beurt. Daar wist Agnes Elzinga (Munein) in de klasse +63kg het brons te bemachtigen.

Ook de judoka’s die helaas niet een medaille hebben kunnen winnen hebben geweldig gestreden, we hebben weer een boel geleerd en kunnen aan de slag voor wat 2018 ons verder gaat brengen!

Sem Walinga (Dronrijp) wist het goud te winnen, hij versloeg al zijn tegenstanders, waarvan een aantal binnen 30 seconden, en won in de klasse -50kg het goud in de leeftijdsklasse tot vijftien jaar! Nog nooit eerder heeft een Kings judoka het Espoir gewonnen.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *