DK -18 en -12

Zaterdag 24 februari waren alle judo ogen gericht op Kollum, hier werd namelijk het districtskampioenschap onder de 12 jaar en onder de 18 jaar georganiseerd. De Kings judoka’s hebben allemaal prima partij gegeven, de één had vandaag wel genoeg voor een medaille, de ander kon helaas geen plekje veroveren, maar iedereen heeft weer stappen gemaakt!

Benyam Bossack uit Witmarsum kwam helaas te kort, hij deed ontzettend zijn best, maar wist de partijen niet naar zich toe te trekken waardoor hij niet het erepodium wist te bereiken. Ivan Terpstra uit Rinsumageest, had een mooie sterke rechtse pakking waar hij ook verschillende punten mee gescoord heeft maar won niet genoeg voor een plek in de finale. Johan Bart Postma uit de Westereen was ook sterk, maakte verschillende mooie heupworpen, maar miste soms net de kracht om het af te maken. Geert van der Veen uit Noord Burgum had een zware poule in de 34kg en kwam ondanks zijn inzet niet door de voorrondes. Jarno Veenstra uit Kollumerzwaag is erg sterk, weet ook te winnen, maar niet genoeg voor een finale plaats en wint daarom helaas geen prijs. Olaf vd Heide uit Pingjum wint zijn klasse tot 24kg en ontvangt daarmee het goud op het erepodium! Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward wist het zilver te winnen, door in zijn poule tot 30kg door de voorrondes te komen en in het vervolgsysteem de finale te halen. De sterke Brian Smid uit de Westereen, staat als favoriet in de klasse tot 34kg, in de voorrondes komt hij een judoka uit Sneek tegen waar hij van verliest, maar desondanks komt hij toch in de finales terecht, hij weet hier weer te winnen en de finale te halen, maar de judoka uit Sneek ook, helaas weet hij ook de tweede keer niet te winnen, maar wint toch knap het zilver.

In het middagblok waren de dames van de Kings aanwezig om het -12 gedeelte af te ronden. Elske vd Veen uit Noord Burgum in de klasse tot 28kg wist helaas niet in de finale terecht te komen, ze judode erg goed en wist mooie worpen in te zetten, maar het was niet genoeg voor een podium plek. Nadja Rokic uit Sneek zat aan de andere kant van de poule in de klasse tot 28kg, zij wist uiteindelijk heel knap het podium te halen en een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Inaya Verharen uit Gorredijk was net te zwaar voor de klasse tot 28kg en werd omgezet naar de klasse tot 32kg, het verschil in gewicht was te merken en hierdoor had ze het zwaar. Uiteindelijk heeft ze heel goed partij gegeven en een bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. Als laatste is Amara Buwalda uit Bolsward actief, ze weet in de voorrondes knap te winnen en uiteindelijk door te stromen naar de finales, hier is ze ook sterk en komt ze uiteindelijk tegenover een judoka te staan waar ze in de voorrondes al van gewonnen heeft, helaas verliest ze deze keer en krijgt ze niet een plek in de finale, toch knap derde geworden!

Voor de judoka’s tot achttien jaar zit er een vervolg aan het districtskampioenschap, alle judoka’s die bij de beste 4 van het district Noord Nederland horen, die mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar hadden de Kings 2 kwalificaties, dit jaar is dat verdubbeld naar 4 kwalificaties!

In de klasse tot 48kg weten zowel Berber Ludema uit Dokkum als Yanna Yu Kleinhuis uit Grou de finale te halen door alle tegenstanders in de voorrondes te verslaan. Hierdoor wordt het een all Kings finale, Berber weet deze te winnen waardoor Yanna Yu het zilver omgehangen krijgt. Annemarie de Bruin uit de Westereen heeft een zware poule, ze weet in de partij wel haar mannetje te staan en scored ook hier en daar zeker een punt, maar het is helaas niet genoeg voor een podium plek of kwalificatie.

Nathan Klokman uit Feanwalden en Troy vd Veen uit Jistrum vertegenwoordigen beide de klasse tot 50kg voor de Kings. Zij weten beide op oppermachtige stijl alle andere tegenstanders te verslaan en moeten het tegen elkaar uitvechten om het goud. Nathan de routiné van de beide weet deze wedstrijd na een spannende strijd te winnen en krijgt het goud, Troy het zilver.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *