Randori Competitie in Burgum

Het nieuwe wedstrijd opleiding systeem voor de Kings is een waar succes. Het nieuwe systeem brengt plezier, presteren, belonen en ontwikkelen bij elkaar op een optimale manier! De judoka’s jong en oud kunnen aan de hand van inzet tijdens een wedstrijdje stempels verdienen voor in hun paspoort. Als ze alle stempels bij een judoworp hebben verzameld, dan krijgen ze van die worp een diploma. Daarnaast kunnen ze nog een prijs winnen door goed hun best te doen, als ze naast hun best doen ook nog winnen, dan kunnen ze zelfs kampioen worden.

Lianne Melgers
Roan Pater
Naud de Ridder
Sylvie van Dijk
Willem Terluin
Milan Alex Nonkes
Pieter Jan Bergsma
Inge Nijland
Mats Wyga
Gradus Bergsma
Willem vd Woude
Rinze vd Hoek
Jayro Regeling
Damla Kesici
Fokke Andries Storm
Luc de Bruin
Thijs Ynema
Thieme Wijbenga
Cornelis Bergsma
Daniël vd Werf
Kornelis Halma
Hidde van Steinvoorn
Jesper de Groot
Mark de Bruin
Kris Postma
Jarno Jesse Melgers
Dominic Keijzers
Svenna Rooker
Friso Elzinga
Edo v/d Werf
Doutzen Noordstra
Nika Jansen
Benjamin Dijkstra
Kars Vlietstra
Dylan Veenstra
Jetse Postma
Johan Bart Postma
Wouter Ziel
Malte Petersen
Alwin Hoeksema
Jesse Hoekstra
Reense Bouwhuis
Anna Jan Tijsma
Jurjen Postma
Hielko Bouwhuis
Sem v/d Hoek
Jayden v/d Meer
Jacob Jesse vd West
Anne Froukje Rispens

‘Het systeem is vernieuwend, omdat de spelregels van het judo zijn aangepast.’ aldus Niels Béres, trainer van de Judo Kings. ‘De judoka’s kunnen niet meer winnen met ippon, dus de wedstrijd wordt niet meer vroegtijdig stop gezet. Alle wedstrijden duren 2 minuten en de begeleiders van de wedstrijd helpen beide kinderen met verschillende technieken of als ze wat angstig zijn.’

Het is een gezellige sfeer in de dojo van de Kings in Burgum (Tytjserksteradiel). Er zijn vier wedstrijd judomatten, de hele tribune zit vol, de mat zit vol met judoka’s en mensen kunnen in de kantine even een verfrissing halen, het is namelijk 25 graden buiten.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *