Succesvolle juni ronde Randori Competitie

Terwijl de teams van Judo A-Zeven aan het presteren waren op de Nederlandse Kampioenschappen teams is de nieuwe lichting kampioenen alweer in opleiding. In de dojo van de Kings stonden de jongere judoka’s te strijden voor hun medaille, maar ook voor nieuwe diploma’s. De randori competitie is een vernieuwende vorm binnen de judo sferen. De competitie is speciaal opgezet om judoka’s te laten ontwikkelen tijdens de judo wedstrijden. Bij de eerste ronde waar de judoka’s deelnemen krijgen ze een paspoort, in dit paspoort staan elf verschillende worpen. Als ze dan vervolgens wedstrijden gaan judoën dan mogen ze na elke wedstrijd een judoworp afstempelen, deze judoworp is de worp die ze het meeste geprobeerd hebben tijdens dat wedstrijdje. Naast deze nieuwe regels, zijn de standaard regels ook aangepast. Tijdens de Randori Competitie is er namelijk geen ippon meer, de wedstrijd kan dus niet vroegtijdig beëindigd worden. Alle wedstrijden duren twee minuten en tijdens de wedstrijd worden de judoka’s geholpen met hun techniek. Voor alle judoka’s is er een medaille beschikbaar aan het einde van de competitie en als ze genoeg stempels verzameld hebben, dan krijgen ze een voor die worp een diploma.

Uitslagen Blok 1

Gradus Bergsma
Thieme Wijbenga
Thijs Ynema
Thomas Lemstra
Inge Nijland
Jodie de Jong
Jarno Veenstra
Mark de Bruin
Kris Postma
Jarno Jesse Melgers
Dominique Keizers
Friso Elzinga
Olaf vd Heide
Daniel vd Werf
Nika Jansen
Wietse Postma
Bjorn de Roos
Damla Kesici
Lieke Elzinga
Luc de Bruin
Hielke Bouma
Kars Vlietstra
Ingrid de Ruiter
Nick Veldkamp
Lys Aaling
Yassir Faiz
Guusje van Dijk
Roan Pater
Seth Hoekstra
Damien vd Meer
Daan Dijkstra
Wisse Hoekstra
Naud de Ridder
Jemke de Boer
Mats Wijga
Marrit Steenge
Lianne Melgers
Rik Postma
Willem vd Woude
Hailey Wolsing
Rinse vd Hoek
Anouk vd Woude

 

Uitslagen Blok 2

Tije vd Honig
Reense Bouwhuis
Jesper de Groot
Sem vd Hoek
Jurjen Postma
Jesse Hoekstra
Ruben Matteo Brouwer
Edo vd Werf
Marije Moen
Jorian Koenhen
Frederik Weening
Wouter Ziel
Jayden vd Meer
Anne Froukje Rispens
Svenna Rooker
Cornelis Bergsma
Fokke Andries Storm
Anne-Jan Tijsma
Kornelis Halma
Ids Aaling
Duncan vd Heide
Jurre Steenge
Jetse Postma
Maarten Brinker
Lennart Koenhen
Ruben Faber
Matthijs Koenhen
Alwin Hoeksma
Damian de Jong

Met in totaal 72 deelnemers hebben we weer een leuke randori competitie af kunnen ronden. De judoka’s worden steeds bewuster van de verschillende worpen, en nu al veel judoka’s het O Soto Gari diploma hebben verdiend, worden ze gedwongen na te gaan denken over welke worpen ze nu moeten gaan proberen tijdens de wedstrijden.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *