Goud, zilver en brons in Groningen

Afgelopen weekend 20 en 21 oktober werden er in Martiniplaza Groningen judo wedstrijden gehouden onder de naam Dutch Open Teams. Met teams uit onder andere Duitsland, België, Portugal en Zweden, maar ook sterke teams uit Nederland was de bezetting vooral op zaterdag heel erg sterk.

De Judo Kings werkten dit teamtoernooi samen met Tan Ren Jutsu uit Groningen en Drenthe waardoor we samen sterke teams op konden stellen. Onze judoka’s onder de tien jaar wisten heel knap het zilver te winnen, het team werd vertegenwoordigd door Edze Tijsma uit Noord Burgum, Friso Elzinga uit Munein, Kris Postma uit de Westereen, Michel Danny Nonkes uit Oudwoude en Jarno Veenstra uit Kollumerzwaag. Het -12 team heeft gestreden voor wat ze waard waren, maar helaas resulteerde dit niet in een medaille. Het meisjes team -15 waren heel sterk en wisten het goud mee te nemen. Dit team werd vertegenwoordigd door Rumaisa Ifrisan uit Drachten, Milou Hendriks uit Grou, Yanna Yu Kleinhuis uit Grou, Freye Werdekker uit Borger, Anna Fleur Visser uit Sint Anna, Rixt Geertsma uit Feanwalden, Daphne de Jong uit Giekerk en Agnes Elzinga uit Munein.

Op zondag moesten de jongens -15 en de meiden -18. De jongens -15 mochten drie wedstrijden maken, maar wist niet door de voorrondes te komen om te kunnen strijden voor een medaille. Het meiden team, dat eigenlijk op Berber Ludema uit Dokkum na, vrijwel hetzelfde team was als de meisjes tot 15 jaar wist heel knap het brons te winnen.

Teams zaterdag:
Jongens -10 🥈
Edze Tijsma
Friso Elsinga
Kris Postma
Michel Danny Nonkes
Jarno Veenstra

Jongens -12 – twee teams
Riemer Jelte Buwalda en Michel Danny Nonkes
Milan Grave en Geert vd Veen
Brian Smid en Wouter Miedema
Lars Maats en Ruben Faber
Jurre Steenge en Sven Jager

Meiden -15 🥇
Milou Hendriks en Rumaisa Ifrisan
Yanna Yu Kleinhuis
Freya Werdekker
Rixt Geertsma en Anna Fleur Visser
Daphne de Jong en Agnes Elzinga

Teams zondag:
Dames 18 🥉
Yanna Yu Kleinhuis
Berber Ludema
Rixt Geertsma
Daphne de Jong
Agnes Elzinga

Jongens 15
Marc Veenstra
Thijs Boorsma
Wesley Smid
Jin Harms
Kaloyan Christov
Troy vd Veen
Caylan Weering

Zaterdag:

Zondag:

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *