Wedstrijdjudoka’s Kings succesvol in Breda

Afgelopen weekend was een druk weekend voor de Judo Kings, de wedstrijd judoka’s zijn in alle vroegte vertrokken naar het verre zuiden, in Breda werd namelijk de Open Bredase georganiseerd. Op dit toernooi waren ook judoka’s uit Frankrijk, België en Engeland wat het toernooi sterk bezet maakte, helaas waren er voor sommige dames geen mooie poules, maar de meeste judoka’s hadden een goed gevulde poule tot soms wel 24 deelnemers groot.

Voor de Kings judoka’s uit Akkrum, Burgum, Damwald, Feanwalden, Gorredijk, de Westereen en Witmarsum ging het erg goed. Het goud werd gewonnen door Boaz Elzinga in de klasse tot 34kg, Wesley Smid in de klasse tot 50kg, Amara Buwalda in de klasse tot 44kg, Brian Smid in de klasse tot 38kg en Minke de Ruiter in de klasse tot 36kg. Het zilver ging naar Riemer Jelte Buwalda in de klasse tot 34kg, Milou Hendriks in de klasse tot 40kg en Ingrid de Ruiter in de klasse tot 25kg. Het enige brons ging naar Yanna Yu Kleinhuis, zij was bijna kampioen, maar verloop op het nippertje, na een 25 minuten durende golden score in de vorige wedstrijd, van een Belgische in de laatste wedstrijd, waardoor alle wedstrijden weer opnieuw gespeeld moesten worden.

Thijs Boorsma en Friso Elzinga moesten helaas huiswaarts keren zonder een medaille.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *