Judo Kings op internationaal toneel in Den Haag

Afgelopen weekend werd er gestreden op internationaal vlak in Den Haag. Op zaterdag was er het gewone toernooi waar je kon strijden voor je eer. Namens de Kings wonnen Rixt Geertsma uit Feanwalden, Daphne de Jong uit Gytsjerk en Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward het goud. Het zilver ging naar Amara Buwalda, de zus van Riemer Jelte en het brons ging naar Yanna Yu Kleinhuis uit Grou, Brian Smid uit de Westereen en Friso Elzinga uit Munein. Helaas verloren Milou Hendriks uit Grou en Boaz Elzinga uit Munein de wedstrijd om het brons en werden dus vijfde.

Helaas konden Margje Busstra, Minke de Ruiter, Matthijs Luinstra, Olaf vd Heide en Wesley Smid niet in de buurt van de prijzen komen.

Op zondag werd het door de Judo Bond Nederland georganiseerde nationale meetmoment georganiseerd. Dit was het eerste moment om voor de huidige -17 judoka’s, dus judoka’s jonger dan 17 jaar, punten te verdienen voor internationale meetmomenten. Als de judoka’s zich kwalficieren voor de internationale meetmomenten en dan daar ook nog presteren, dan mogen ze meedoen me de eindtoernooien als een Europees of Wereldkampioenschap. Berber Ludema uit Dokkum heeft het heel goed gedaan op het eerste nationale meetmoment, ze wist heel knap de finale te halen door sterke tegenstanders te werpen met haar dominante houding en goede techniek. In de finale trof ze een ervaren Brit dit Berber al heel snel verraste wat resulteerde in een ippon (vol punt). Een mooie zilveren plak voor Berber Ludema.

Rixt Geerstma en Yanna Yu Kleinhuis hebben ook geprobeerd wat potten te breken tijdens het meetmoment, dit is helaas niet gelukt. Rixt wist één partij te winnen, maar verloor er twee en lag er al vroegtijdig uit. Yanna Yu maakte een mooie uchi mata waar ze een wazari voor kreeg, maar verloor uiteindelijk toch nog de wedstrijd.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *