Sterk toernooi in Den Helder

Afgelopen weekend, zaterdag 24 en zondag 25 november werd in Den Helder het sterke Open Helders judokampioenschap georganiseerd. In het assortiment tegenstanders zaten onder andere Denen, Duitsers, Engelsen en natuurlijk de sterke Nederlanders. De Kings waren beide dagen ook aanwezig, op zaterdag wonnen Brian Smid uit de Westereen en Friso Elzinga uit Munein beide het zilver. Op zondag hadden de Kings een veel grotere groep judoka’s, hiervan wisten Marc Veenstra uit Kollumerzwaag en Margje Busstra uit Grou helaas niet een prijs te winnen. Boaz Elzinga uit Munein won het goud, maar verrweg het meeste eremetaal dat gewonnen werd was brons. Milou Hendriks uit Grou, Minke de Ruiter uit de Westereen, Wesley Smid uit de Westereen, Jin Harms uit Drachten, Agnes Elzinga uit Munein en Rixt Geertsma uit Feanwalden wonnen allemaal het brons.

Op de foto Wesley Smid, Jin Harms en Boaz Elzinga die geconcentreerd de tegenstanders in de klasse tot 50kg bekijken.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *