Wachten in Bremen

Afgelopen weekend waren de Kings judoka’s natuurlijk weer op pad naar een judo toernooi. Dit keer moesten ze wat verder rijden om deel te nemen aan de Open Bremen Internationaal. Het toernooi bevatte 1100 deelnemers met alle landen in de regio sterk vertegenwoordigd. Met poules van soms wel 40 tot 55 deelnemers moesten de judoka’s vele partijen door om uiteindelijk tot een medaille te kunnen komen.

Op zaterdag was het de beurt aan de judoka’s tot twaalf jaar, Amara Buwalda uit Bolsward en Brian Smid uit de Westereen wisten hier knap het goud te pakken. Riemer Jelte Buwalda ook uit Bolsward verloor de finale nadat hij hele mooie wedstrijden had gemaakt en won daardoor het zilver! Kris Postma uit de Westereen en Friso Elzinga uit Munein verloren helaas de strijd om het brons en werden vijfde.

Op zondag hadden de Kins een grotere groep judoka’s. Jin Harms uit Drachtser Compagnie, Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie, Thijs Boorsma uit Leeuwarden en Marc Veenstra uit Kollumerzwaag hebben sterk staan judoën, maar kwamen in de grote poules niet bij de prijzen in de buurt. Boaz Elzinga uit Munein, Minke de Ruiter uit de Westereen en Wesley Smid uit de Westereen hebben de wedstrijd om het brons verloren en werden vijfde, Daphne de Jong uit Giekerk en Milou Hendriks uit Grou wonnen het brons en Rixt Geertsma uit Feanwalden won zilver.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *