Meester Hessel Nederlands kampioen

Afgelopen zaterdag was het bouwgarant nk -21 voor judoka’s in Dordrecht.

Hieraan deden Meester Hessel en Meester Quinten mee.

Meester Hessel mocht aantreden in de -81 kg categorie. De lijst in deze categorie telde 21 deelnemers vanuit heel Nederland. De spanning was goed te voelen bij meester Hessel en hij zat ook niet lekker in de eerste partij. Na de eerste partij met winst af te sluiten was de spanning er af en begon meester wat losser te judoen. Op naar de volgende partij. Deze werd ook goed afgesloten met winst. De derde partij begon meester echt los te komen en door middel van tactisch coachen van Marcel Joling en Meester Foppe werd de partij snel beslist. Op naar de halve finale. De jonge waar meester Hessel tegen moest judoen was een sterke jonge die een goede tomoe-nage had. Na de tactische bespreking werd besloten om vast te hebben en achteruit te judoen. Dit pakte goed uit en meester kwam steeds beter in het spel en won dan ook deze pot.

Op naar de finale!!

De finale was lang wachten want meester was de laatste partij aan de beurt. Eindelijk!! De mat op en gaan. Dit werd de kortste partij en meester won met ippon.

Nederlands kampioen in de klaas tot 81 kg!!!

Meester Quinten mocht gaan vechten in de -73 kg. Een loodzware poule met maar liefst 44 deelnemers! De eerste partij werd zeer overtuigd gewonnen door meester. Op naar de tweede partij. Meester Quinten had er zin in en dat kon je ook merken! De ene inzet na de andere en ook deze partij werd weer gewonnen. De derde partij was een zware partij en meester kwam een wazari achter te staan. Toch wist meester Quinten zich terug te vechten en de partij uiteindelijk naar zich toe te trekken. Op naar de kwart finale! Hier moest meester tegen een judoka die normaal min 81 kg judood. Een zware partij tegen een zeer sterke tegenstander. Door een foutje van meester werd hij over genomen en helaas …… ippon tegen.

Herpakken en op naar de herkansingsronde. Dat meester zich goed herpakt had was duidelijk want de volgende pot werd weer gewonnen al koste het wel veel energie. Het telde natuurlijk ook mee dat dit meester Quinten zijn eerste toernooi was in de min 73 kg en meester Quinten is natuurlijk nog -18 judoka. De volgende partij was tegen trainingsmaatje Max Benthem. Dat deze zwaar werd wisten we de jongens kennen elkaar goed en weten ook wat de ander doet. Dit keer trok Max aan het langste eind. Helaas net niet de bronsfinale gehaald. Maar toch een dik verdiende 7e plaats!

Bericht auteur: Geert de Haan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *