Op zoek naar onze Facebook pagina?

Klik hier!

Judo Kings Facebook Feed

Judo Kings
Judo Kings2 days ago
Goedemorgen judo verenigingen/clubs,

De Kings hebben een nieuwe methode ontwikkelt binnen het judo lesgeven en daarbij zijn zij een Randori Competitie gestart. Deze randori competitie is geen officiële wedstrijd, maar is simpelweg een toevoeging aan de judoles op de zaterdag.

Wat we doen is we delen de judoka's in aan de hand van de gewichtsklassen en laten ze tegen elkaar een randori maken. Tijdens deze randori kunnen ze stempels verdienen die in hun Randori Competitie paspoort gedrukt wordt. Deze stempel vertegenwoordigd de judo worp die zij in de randori veelvuldig geprobeerd hebben.

De randori kent speciale regels, zo is de punt ippon niet aanwezig en kun je niet winnen door middel van een houdgreep. Als je de houdgreep bijvoorbeeld goed vast blijft houden en de tegenstander kan er niet uit komen, dan krijg je van de scheidsrechter een wazari. Als je een mooie worp maakt en die lukt, dan krijg je ook een wazari. Deze wazari's worden nooit een ippon, maar maken het wat makkelijker en duidelijker voor judoka, scheidsrechter en publiek wie de uiteindelijke winnaar is.

Als de judoka al duidelijk meer wazari's heeft dan de andere, dan wordt de andere judoka wat meer geholpen als hij of zij in de houdgreep ligt bijvoorbeeld.

Tijdens elke randori is er een begeleider bij die de punten aangeeft, maar die de judoka's ook probeert te helpen tijdens de ontwikkeling.

Alle judoka's krijgen bij aanvang een judo paspoort, krijgen na het toernooi een medaille en kunnen door de competitie vaker te draaien diploma's verdienen voor de verschillende worpen.

De Randori Competitie is vrij voor alle judoka's om aan deel te nemen, in principe hoeft er geen begeleiding mee omdat we begeleiders regelen die op de mat meegaan met de judoka's, maar als het jullie leuk lijkt om mee te gaan dan zijn jullie zeer welkom!

Alle informatie betreffende de Randori Competitie is hier te vinden: http://judokings.nl/randori-competitie/

Clubs kunnen judoka's doorgeven door middel van de uitnodiging: http://judokings.nl/wp-content/uploads/2018/03/Uitnodiging-Randori-Competitie.pdf

Judoka's kunnen ook zichzelf aanmelden door middel van het digitale inschrijf formulier op de website: http://judokings.nl/inschrijven-voor-externen/
Judo Kings
Judo Kings added 30 new photos.2 days ago
Vandaag een extra wedstrijdtraining ingelast voor de judoka's, ondanks het warme weer toch nog een hele groep! In twee verschillende groepen zijn we druk bezig geweest met ne-waza.
Judo Kings
Judo Kings shared Judo A-Zeven's post.3 days ago
Maandag avond wedstrijd training in de dojo!
Judo Kings
Judo Kings4 days ago
Vandaag waren Rixt, Milou en Minke actief in Hamburg (Duitsland). Rixt Geertsma wist knap kampioen te worden, Milou Hendriks en Minke de Ruiter wonnen het zilver! Gefeliciteerd dames en Marcel Joling bedankt voor de begeleiding!
Judo Kings
Judo Kings4 days ago
Vandaag hebben we een examen training in de dojo onder leiding van meester Foppe en Salko! Morgen avond organiseren we een wedstrijd training in de dojo.
Judo Kings
Judo Kings added 7 new photos.4 days ago
De Kings winnen wederom een clubbeker! Dit keer wordt de clubbeker in Hasselt gewonnen door de judoka's! Geweldig resultaat!

1e Inaya Verharen -33kg m 6
1e Anna-Fleur Visser -52kg m 18
1e Daphne de Jong -70kg m 23

2e Ruben Walinga -34kg j 43
1e Quinten van der Veen -46kg j 70
3e Boaz Elzinga -34kg j 43
1e Leco Terpstra -46kg j 70
2e Friso Elzinga -27kg j 28
1e Omar Rokic -34kg j 43
3e Wesley Smid -46kg j 70
1e Kris Postma -30kg j 30
2e Marc Veenstra -42kg j 68
1e Brian Smid -36kg j 65
1e Sem Walinga -55kg j 72

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *