Selectie

Alle judoka’s en sporters zijn welkom op de reguliere lessen van de Kings, maar sommige judoka’s hebben meer talent dan andere judoka’s en ook voor deze judoka’s willen we een omgeving creëren waarin zij zich helemaal kunnen ontplooien. Deze talenten brengen we apart onder in de selectie groepen. De selectie vindt plaats vanaf de -15 en om geselecteerd te worden moet de judoka voldoen aan strenge criteria.

A Selectie

Sem Walinga
Wesley Smid
Mark Klokman
Rixt Geertsma
Berber Ludema
Yanna Yu Kleinhuis
Milou Hendriks
Troy vd Veen
Nathan Klokman

B Selectie

Anna Fleur Visser
Matthijs Luinstra
Daphne de Jong
Ruben Walinga
Leco Terpstra
Annemarie de Bruin
Jaydan Smits
Agnes Elzinga
Thijs Boorsma Margje Busstra Boaz Elzinga Minke de Ruiter
Omar Rokic Marc Veenstra Brian Smid

Selectietraining van de Kings

Op dinsdag hebben we een selectietraining van de Kings. Deze training is bedoeld voor judoka’s die gemarkeerd zijn als beloften of als talenten en het selectie pakket hebben afgenomen bij de club. De training zal puur fungeren voor het verbeteren van de techniek, gevoel, automatisme en de motoriek. Tijdens de regulierelessen is er niet genoeg tijd om naast de standaard technieken ook nog op wedstrijd niveau technieken en bewegingen te trainen, daarom is deze training voor onze wedstrijdjudoka’s essentieel.

Interessant stuk over ouders en kinderen van deze tijd. De Pampergeneratie

Randvoorwaarden en Eisen van de Selectie

Bij de selectie horen van de Kings is een eer, alle judoka’s die zich in deze situatie bevinden hebben het verdiend om erbij te horen. Trainers, coaches en begeleiders steken enorm veel extra tijd en geld in het goed begeleiden van deze talenten en daarom wordt het programma zeer serieus genomen. Daarom eisen de Kings een aantal punten van deze judoka’s:

 • Trainingsarbeid mag absoluut niet teveel zijn. De selectie traint op maandag, dinsdag, eventueel op woensdag, donderdag en doet zaterdag of zondag een wedstrijd. Andere dagen zijn verplichte rustdagen.
 • Buiten de mat gedraagt de judoka zich naar de normen en waarden die gelden.
 • Op de mat toont de judoka respect naar andere judoka’s, begeleiders en eventuele andere personen in de omgeving.
 • Judoka geeft zich voor de club, helpt mee waar mogelijk met evenementen van de club.
 • Judoka loopt in selectie tenue wanneer hij/zij uitkomt voor de Kings of deelneemt aan Kings activiteiten. Het tenue wordt voor een groot deel gesponsord door NNM, maar kost voor de judoka €25,-, het tenue blijft in bruikleen en moet ingeleverd worden zodra de judoka niet meer in de selectie zit.
 • Judoka’s met een geloofsovertuiging hebben dispensatie voor de zondagen wanneer op deze zondagen geen belangrijke momenten zijn als meetmomenten of bijvoorbeeld kwalificatie toernooien. Bij activiteiten die over het hele weekend zijn wordt van de judoka gevraagd zoveel mogelijk mee te denken en eventueel dan alleen de vrijdag en/of zaterdag aanwezig te zijn.
 • Selectie judoka’s nemen deel aan het Kings Trainingskamp en een ander trainingskamp, eventuele meetmomenten, het Espoir, minimaal 1 buitenlands toernooi, selectie, RTC (10 euro per maand) en A-Zeven (8,50 euro per maand) trainingen en eventuele teamkampioenschappen.

Criteria A of B Selectie

Of een judoka bij de A of B selectie hoort wordt bepaald door de trainer/coach, maar om wat duidelijkheid te geven over de keuze staan hier de criteria waar zij naar kijken:

 • Judoka zit in de leeftijdsklasse tot vijftien jaar of ouder.
 • Judoka neemt deel aan de Districtskampioenschappen
 • Judoka heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.
 • Judoka toont vormbehoud op toernooien.
 • Judoka heeft wedstrijd ervaring.
 • Judoka traint op A-Zeven trainingen, Selectie trainingen en eventueel RTC trainingen.
 • Judoka toont inzet en wilskracht tijdens toernooien en trainingen.

Het verschil tussen een A selectie lid of een B selectie lid is heel klein, het is vooral een systeem om de judoka’s een teken te geven dat ze het of goed doen, of dat ze beter hun best moeten doen/de eigen houding moeten aanpassen. Op deze manier hebben we een systeem gecreëerd die de judoka’s automatisch bijstuurt en hopelijk motiveert.

De scheiding tussen een A of B selectie lid kan soms heel klein zijn, als er vragen zijn over de keuze dan kan die altijd gesteld worden aan de trainer/coach, deze zal dan de keuze uitleggen.

Presentatie avond van de selectie gemist, of de punten nog een keer bekijken? Bekijk de presentatie.