Geslaagde eerste Randori Competitie

Afgelopen zaterdag zijn er in de dojo van de Kings in Burgum wedstrijden gehouden onder de noemen ‘Randori Competitie’. Randori betekent in het Japans ‘oefen wedstrijdje’ en dat is ook de opzet van de competitie. De judoka’s krijgen aan het begin een eigen paspoort waar hun naam en favoriete worp in geschreven kan worden, en gaan vervolgens judoën. In het paspoort staan allemaal verschillende worpen, als ze die uitvoeren in een wedstrijd, dan geeft de scheidsrechter aan het einde van de wedstrijd aan dat ze die worp mogen afstempelen. Heeft de judoka na een aantal wedstrijden alle zes de vakjes afgestempeld, dan krijgt hij of zij een diploma van die bepaalde worp. Zo ontwikkelen ze het besef van verschillende worpen maken, maar oefenen ze de worpen natuurlijk ook. Het judo wedstrijdje is anders dan andere judo wedstrijden, omdat hij altijd gewoon 2 minuten duurt, hij wordt niet vroegtijdig beëindigd door een ippon.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *