Twee keer brons op NK

Afgelopen zaterdag de 7e van April zijn er 14 judoka’s van de Kings vertrokken naar Leek voor het Nederlandse Kampioenschap tot vijftien jaar. In de ochtend zaten Sem Walinga (Dronrijp) en Troy vd Veen (Jistrum) samen in de klasse tot 50kg, beide eigenlijk titel kandidaten, maar verslikten zich achter elkaar aan dezelfde judoka. Yanna Yu Kleinhuis (Grou) kon in de klasse tot 48kg niet doorbreken en Anna Fleur Visser (Sint Anna) werd helaas gediskwalificeerd, onbedoeld maakte ze in een worp een staande armklem en dat is niet toegestaan. Wesley Smid (de Westereen) was sterk in zijn klasse tot 42kg, maar wist het niet te redden tot het podium. Rixt Geertsma (Feanwalden) was sterk en tactisch slim, ze verloor helaas door een kleine fout de halve finale, maar wist zich in de wedstrijd om het brons te herpakken en won! Oud Kings judoka Quinten vd Veen (de Westereen) won het brons in de klasse tot 42kg, ook hij verloor helaas de halve finale van de latere kampioen, maar maakte met een geweldig punt om brons duidelijk dat hij brons verdiende!

In de middag zat het Mark Klokman (Feanwalden), Ruben Walinga (Dronrijp) en Omar Rokic (Sneek) allemaal niet mee. Voor Ruben en Omar was het het eerste jaar NK, dus genoeg aan ervaring. Maar Mark was eigenlijk titel kandidaat, toch verloor hij de halve finale en daarna helaas ook de wedstrijd om het brons. Agnes Elzinga (Munein) wist geen potten te breken in haar poule. Helaas kwam ook Daphne de Jong (Giekerk) niet tot de prijzen, zij verslikte zich zowel in de voorronde als in de herkansing in dezelfde judoka. Margje Busstra (Grou) wist een partij te winnen, maar verloor helaas ook twee waardoor ze vroegtijdig uitgeschakeld was. Minke de Ruiter (de Westereen) hield sterk partij, werd uiteindelijk knap zevende. Milou Hendriks (Grou) verloor haar eerste partij een beetje slordig, maar won daarna vervolgens alle wedstrijden en kreeg zeer verdiend het brons omgehangen!

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *