Kings beste judoclub op toernooi in Hasselt

Afgelopen zaterdag 19 mei werd het BPO Toernooi in Hasselt georganiseerd, met ongeveer 500 judoka’s die deelnamen aan dit toernooi was de Kings eigenlijk maar met een klein groepje aanwezig. 22 Judoka’s vertrokken gespannen om daar zichzelf te meten met de rest.

Het toernooi verliep uitstekend voor de judoka’s van de Kings, eerste prijzen waren er voor: Inaya Verharen (Gorredijk), Anna Fleur Visser (Sint Anna Parochie), Daphne de Jong (Giekerk), Leco Terpstra (Rinsumageest), Quinten vd Veen (de Westereen), Omar Rokic (Sneek), Kris Postma (de Westereen), Brian Smid (de Westeren) en Sem Walinga (Dronrijp). Het zilver is gewonnen door Ruben Walinga (Dronrijp), Friso Elzinga (Munein) en Marc Veenstra (Kollumerzwaag). Het brons ging naar: Boaz Elzinga (Munein) en Wesley Smid (de Westereen).

Vooral opvallend was de poule jongens -15 tot 34kg. Hier zaten Omar Rokic, Ruben Walinga en Boaz Elzinga allemaal in, de poule was in totaal 8 judoka’s groot, maar de drie heren wisten zich allemaal op het podium te vestigen en werden respectievelijk de nummer 1, 2 en 3!

Drie meiden van de Kings, Rixt Geertsma (Feanwalden), Milou Hendriks (Grou) en Minke de Ruiter (de Westereen) zijn hetzelfde weekend naar Hamburg (Duitsland) vertrokken voor de Open Hamburg. Op dit toernooi wist Rixt het goud te winnen en Minke en Milou heel knap het zilver!

Op de foto Jetse Postma (Westereen) die een Ko Soto Gari (Beenworp) probeert in te zetten.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *