8 Medailles in Venray

Afgelopen weekend werd in Venray het grootste internationale judo toernooi van Nederland georganiseerd. Met deelnemers uit bijna alle werelddelen en in totaal 300 judo clubs was het voor de Kings judoka’s de zwaarste beproeving van het jaar.

Van de 8 medailles die uiteindelijk gewonnen zijn, hebben 4 judoka’s het goud gewonnen. Inaya Verharen uit Gorredijk, Rixt Geertsma uit Feanwalden, Mark Klokman uit Feanwalden en Milou Hendriks uit Grou stonden op het hoogste podium. Zij hebben alle wedstrijden gewonnen, daarmee versloegen ze judoka’s uit respectievelijk Bulgarije, Rusland, Canada, Duitsland, Tsjechië, Letland, Israël en ga zo maar door.

De resterende 4 medailles waren brons. Berber Ludema uit Dokkum, Minke de Ruiter uit de Westereen, Ruben Walinga uit Dronrijp en Brian Smid uit de Westereen namen deze medaille mee naar huis. Helaas verloren Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward en Omar Rokic uit Sneek de strijd om het brons, zij werden vijfde.

De judoka’s die zonder prijs naar huis gingen waren: Matthijs Luinstra, Thijs Boorsma, Daphne de Jong, Boaz Elzinga, Agnes Elzinga, Nathan Klokman, Wesley Smid, Marc Veenstra, Anna Fleur Visser en Sem Walinga. Zij hebben goed gestreden, maar waren helaas niet goed genoeg voor een medaille. De poules waren dan ook ongelofelijk zwaar.

Bericht auteur: Geert de Haan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *