Kings Cup wederom een succes!

Afgelopen zaterdag organiseerde de Kings voor de tweede maal het Kings Cup toernooi in de grote sporthal in Drachten aan de Leerweg.

Allereerst willen we als trainers en coaches de vrijwilligers bedanken voor de geweldige steun die we hebben mogen ontvangen om dit toernooi te kunnen organiseren. Het vraagt veel van ons als club, maar het brengt ook veel. Paul, Marco, Richard, Foppe, Sjoerd, Geert, Stijn, Sirach Johan, Theo, Rients, Nick, Gjalt en Nathan ontzettend bedankt voor de hulp op vrijdag nacht om alles klaar te krijgen! De toernooi dag zelf moest ook draaien en hier hebben Alexandra, Stien, Sandra, Hester, Ida, Amarins, Meindert, Paul, Cor, Hedzer, Teo, Gerrit, Hendrik, Hessel, Gerard, Elisabeth, Menno, Annemarie, Brian, Marc en Marijne mee geholpen, jullie ook ontzettend bedankt!

Het toernooi is speciaal bedoeld voor de sterke wedstrijd judoka’s en dat werd dit jaar weer bevestigd. De top 20 beste clubs van het toernooi bevatten clubs uit Veendam, Den Haag, Enschede, Ijsselmond, Sneek, Amsterdam, Haarlem, maar ook België en Limburg.

De Kings zelf hebben het ook goed gedaan, met een top 5 notering en in totaal 17 medailles hebben zij zich goed geprofileerd tussen de top clubs van Nederland op het toernooi. Het goud is gewonnen door Daphne de Jong (in de klasse tot achttien jaar) uit Giekerk en Rixt Geertsma uit Feanwalden. Met in totaal 9 zilveren plakken was het goed scoren, maar ook veel teleurstelling, om zilver te winnen verlies je eigenlijk goud. Het zilver ging naar: Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward, Brian Smid uit de Westereen, Minke de Ruiter uit de Westereen, Milou Hendriks uit Grou, Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie, Daphne de Jong uit Giekerk (in de klasse tot vijftien jaar), Troy van der Veen uit Jistrum en Berber Ludema uit Dokkum. Het brons is gewonnen door Hessel Nicolai uit Feanwalden, Jin Harms (Oord) en Wesley Smid uit de Westereen, Mark Klokman uit Feanwalden, Boaz Elzinga uit Munein en Yanna Yu Kleinhuis uit Grou.

Bericht auteur: Geert de Haan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *