Geen prijs in Enschede

Zaterdag 15 December hebben vier Queens in Enschede gestreden op het tweede meetmoment van dit seizoen voor een kwalificatie van een Europa Cup. Daphne de Jong uit Giekerk was vandaag niet scherp en verloor twee partijen, Yanna Yu Kleinhuis uit Grou had een zware loting en verloor helaas ook twee op rij. Rixt Geertsma uit Feanwalden was goed op dreef, versloeg een sterke tegenstander met twee mooie punten en de ander met tactisch judo, helaas verloor ze ook twee en ging ze nog voor het podium eruit. Deze drie dames zijn eerste jaars -17 en doen dit jaar vooral nog mee voor de ervaring.

Berber Ludema uit Dokkum won in Den Haag het zilver en streed vandaag weer voor een medaille. Omdat ze zo dicht bij de top zit was de kans groot, als ze bovenin de poule zou eindigen vandaag, dat ze een kwalificatie verdiend voor de Europa Cup. Het is helaas niet gelukt een medaille te winnen, maar ze behoorde vandaag wel weer tot de top 5 in de klasse tot 52kg! Er is nu een kans dat ze mee mag, maar dit is afhankelijk van de Judo Bond Nederland, afwachten dus.

Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *