Goud, Zilver en Brons op NK -15

Afgelopen zaterdag 6 april was het toneel in Leek bestemd voor de Nederlandse Kampioenschappen judo voor judoka’s tot vijftien jaar. Namens de Kings deden hier negen judoka’s aan mee en wisten in totaal 4 het podium te bereiken.

Boaz Elzinga maakt Sankaku

In de categorie -36kg wist Minke de Ruiter uit de Westereen knap zevende te worden. In de klasse tot 40kg won Milou Hendriks uit Grou het goud, Rumaisa Ifrisan (Judoschool Oord) het zilver en Sanne Hartman behaalde de vijfde plek. Milou Hendriks heeft nu al 4 NK medailles, twee keer goud in de -15, een keer brons in de -15 en een keer brons in de -18. Anna Fleur Visser verloor nipt de halve finale in de -57kg en daarna de wedstrijd om het brons, maar vestigde zich daarmee ook in de top 5 van Nederland. Bij de jongens ging het zilver naar Boaz Elzinga uit Munein in de -34kg klasse. In de categorie -50kg won Wesley Smid uit de Westereen heel knap het brons!

Amara Buwalde uit Bolsward en Marc Veenstra uit Kollumerzwaag wisten wel beide een wedstrijd te winnen, maar niet in de buurt van de prijzen te komen.


Post Author: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *