Jongens van Kings derde van Nederland!

Afgelopen zaterdag werd in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap teams georganiseerd, de Kings hadden samen met TRJ drie teams gekwalificeerd voor dit nationale kampioenschap. De jongens -12 en meisjes -12 en de meisjes 15 mochten strijden voor het ere metaal. Het jongens team -12 bestond uit Kris Postma uit de Westereen, Friso Elzinga uit Munein, Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward, Geert van der Veen uit Noord Burgum, Marijn Willems van TRJ, Alexander Cristov van TRJ, Joas Jongmsa van Oord, Jurre Steenge en Maarten Brinker uit Gorredijk. Zij velroren de eerste ronde van het sterke team van Top Judo Amsterdam, vervolgens wonnen ze van SJO uit Overijssel, een combinatie team uit Noord Holland, van Top Judo Amsterdam, zij hadden namelijk in de kwart finale verloren, waarna de jongens -12 van de Judo Kings voor het brons tegen Bushi Arnhem moesten, deze partij was erg spannend maar werd gewonnen met 3 – 2 en dus wonnen de jongens -12 het ere metaal.

Het jongens team bestond uit:

Onder de 30kgKris Postma
Onder de 30kgFriso Elzinga
Onder de 34kgRiemer Jelte Buwalda
Onder de 34kgJohan Bart Postma
Onder de 34kgRiemer Jelte Buwalda
Onder de 38kgGeert vd Veen
Onder de 38kgMarijn Willems (TRJ)
Onder de 42kgAlexander Cristov (TRJ)
Onder de 42kgJoas Jongsma (Oord)
Onder de 50kgJurre Steenge
Onder de 50kgMaarten Brinker

De meiden -12 wonnen van Hercules uit Limburg, vervolgens van Top Judo Amsterdam en verloren de halve finale van team Veendam. Om het brons mochten ze toen tegen Judo Yushi uit Noord-Holland, deze ging helaas nipt verloren.

Het meiden team bestond uit:

Onder de 28kgJasmijn Deuring (TRJ)
Onder de 32kgElske vd Veen
Onder de 36kgSvenna Rooker
Onder de 36kgRinske Spinder (Oord)
Onder de 40kgMirthe Hartman
Onder de 48kgLynn Koster (TRJ)

De meisjes -15 waren ook erg goed. Zij wonnen van Judo Yushi uit Noord Holland, maar verloren helaas na een spannende partij van het judoteam uit Nijmegen. In de herkansing wisten de dames te winnen van het team van Shogonai uit Flevoland, van Buel Sports uit Noord Brabant, maar verloren helaas van SJO uit Overijssel om het brons.
Voor de Judo Kings is het resultaat geweldig, drie teams horen bij de beste vijf teams uit Nederland! De samenwerking van het afgelopen seizoen met Tan Ren Jutsu en Judoschool Oord heeft zijn vruchten afgeworpen!

Onder de 44kgMilou Hendriks
Onder de 44kgRumaisa Ifrisan (Oord)
Onder de 44kgSanne Hartman
Onder de 48kgEva Hangyi (TRJ)
Onder de 48kgHeleen Pool (TRJ)
Onder de 52kgReshun Sagel (TRJ)
Onder de 57kgAnna Fleur Visser
Boven de 57kgCeleste Ebbinge (TRJ)

Bericht auteur: Niels Beres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *