Corona Virus in Friesland

Beste judoka’s van de Kings , waarschijnlijk hebben jullie al iets in de media gehoord dat er bij een echtparen Gorredijk het corona virus is vastgesteld . Wij hebben als bestuur contact gehad met de Gemeente Opsterlan en het RIVM . Ook heeft de burgemeester op 10-02-2020 een live persconferentie gegeven (deze is terug te zien op Omrop Fryslan ). Het advies van de Burgemeester en het RIVM is om de richtlijnen van het RIVM te volgen en de situatie te blijven volgen via de website van Gemeente Opsterland en GGDFryslan. De instanties melden dat alle scholen en sportactiviteiten gewoon door gaan. Wij als bestuur volgen dit advies van de gemeente en het RIVM op. De lessen judo gaan voorals nog op alle locaties door.

Alle locaties zullen worden voorzien van Dettol zeep, de judoka’s wassen dan gezamenlijk de handen voor dat ze de mat betreden.

Coronavirus COVID-19

Nieuwsberichten

Update: 10 maart 2020 (17.39 uur)

Bij een echtpaar uit Gorredijk is het coronavirus (COVID-19) bevestigd. De zoon van het echtpaar is vandaag ook getest en heeft het virus niet.

GGD Fryslân is nog bezig met een contactonderzoek voor de patiënten met het virus. Daarmee wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten zullen door GGD Fryslân worden benaderd. Mochten deze personen klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan krijgen zij gerichte adviezen.

Als je klachten hebt

Heb je koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En ben je de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heb je de afgelopen twee weken contact gehad met een positief geteste patiënt met het nieuwe coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Post Author: Sjoerd Postma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *