Judo Kings visie

De basis motorische vaardigheden van een mens zijn: snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Verder moet een mens zelfvertrouwen hebben en zelfreflecterend kunnen werken. Allen woorden die in onze lessen verweven zitten.

De judoka’s waar we ons in mengen verlagen of verhogen de standaard. Of ze helpen ons de beste versie van onszelf te worden, of ze helpen ons de mindere versie van onszelf te worden. We worden als onze vrienden, als onze trainingspartners. Geen enkele judoka wordt geweldig alleen door zichzelf. De mensen om ons heen helpen ons om geweldig te worden. We hebben allemaal mensen nodig die onze standaard verhogen, meer van onszelf laten vragen, ons uitdagen om meer uit onszelf te halen!

De Kings is bijzonder wedstrijdgericht, maar we vinden het erg belangrijk om een brede club te hebben met allemaal verschillende judoka’s om op die manier door middel van judo een toevoeging aan de maatschappij en omgeving te zijn. Judo is de uitgewezen sport om kinderen te helpen sterker, zelfverzekerder en gezonder te worden. In grote lijnen volgen wij de wijze van sportarts Jessica Gal:

Verschillende leeftijdsfasen

Tot 5 jaar

Stimuleer je kind om actief te bewegen, dit is ook goed voor de motorische vaardigheden. Er hoeft geen structuur in te zitten als de omgeving maar veilig is. Spelen, stoeien, klimmen, klauteren, een koprol oefenen, een bal overgooien… elke beweging is goed als je kind er maar plezier in heeft.

6 – 8 jaar

In deze leeftijd gaan veel kinderen op een sportclub. Vaak proberen kinderen verschillende sporten. Hoe gevarieerder je kind beweegt, des te beter het is. Het gaat in deze leeftijdsfase nog niet om winnen of een moeilijke techniek aanleren. Plezier moet voorop staan. Laat ze lekker springen en rennen. Veel van onze judoka’s stappen in deze leeftijdscategorie in, we zijn vaak bezig met motorische vaardigheden en lekker stoeien in de les.

9 – 12 jaar

Op deze leeftijd trainen kinderen meer sportspecifiek. De techniek van een sport wordt belangrijker. Maar dit is nog niet de leeftijd om te gaan specialiseren. Als ouder is het verstandig op te letten of je kind zich wel breed blijft ontwikkelen.

12 jaar en ouder

De sport wordt steeds serieuzer. Niet ieder kind vindt dat leuk. In de pubertijd, bij de overstap naar de middelbare school willen kinderen nog wel een stoppen met sport. De interesses veranderen. Chillen met leeftijdgenoten wordt belangrijker. Probeer iets te vinden dat je kind leuk vindt om te doen en wat aansluit bij zijn vriendengroep. Bij de Kings is de judo sport dan te onderscheiden in drie onderdelen. Lekker een keer in de week sporten, concentreren op het behalen van de zwarte band en misschien helpen met lesgeven of volledig doorzetten met wedstrijd judo op nationaal en internationaal niveau.

Een belangrijk aspect binnen het zelfvertrouwen opbouwen en het versterken van de zelfreflectie vinden wij de deelname aan wedstrijden. Doordat wij in de beginselen bouwen aan snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen, zullen de judoka’s ook makkelijker deelnemen aan wedstrijden waardoor de verschillende vaardigheden elkaar automatisch zullen versterken.

Natuurlijk staat plezier hebben aan de sport en de omgeving voorop, maar bij de Kings is dit plezier hebben ook nog eens functioneel.