Wedstrijd Judoka’s

Alle judoka’s zijn welkom op de reguliere lessen van de Kings, maar sommige judoka’s hebben meer talent dan andere judoka’s en ook voor deze judoka’s willen we een omgeving creëren waarin zij zich helemaal kunnen ontplooien. Deze talenten brengen we apart onder in de selectie groepen. De selectie vindt plaats vanaf de -10 en om geselecteerd te worden moet de judoka voldoen aan verschillende criteria.

Selectie U15 / U18

2003

Berber Ludema      

2004

Yanna Yu Kleinhuis Rixt Geertsma Troy vd Veen Agnes Elzinga

2005

Wesley Smid Jin Harms Milou Hendriks Rumaisa Ifrisan
Anna Fleur Visser      

2006

Marc Veenstra Thijs Boorsma Matthijs Luinstra Minke de Ruiter
Margje Busstra Boaz Elzinga    

2007

Lars Maats Wouter Miedema Brian Smid Amara Buwalda
Sanne Hartman      

2008

Riemer Jelte Buwalda      

Wedstrijdtraining van de Kings

Op dinsdag hebben we een wedstrijdtraining van de Kings. Deze training is bedoeld voor judoka’s die gemarkeerd zijn als beloften of als talenten en het wedstrijdpakket hebben afgenomen bij de club. De training zal puur fungeren voor het verbeteren van de techniek, gevoel, automatisme en de motoriek. Tijdens de regulierelessen is er niet genoeg tijd om naast de standaard technieken ook nog op wedstrijdniveau technieken en bewegingen te trainen, daarom is deze training voor onze wedstrijdjudoka’s essentieel. Op donderdagavond organiseren we in Burgum een randori training voor deze wedstrijd judoka’s, de judoka’s die horen bij de Selectie U15/U18 judoën hier in de tweede groep.

Interessant stuk over ouders en kinderen van deze tijd. De Pampergeneratie

Randvoorwaarden en Eisen van de Selectie

Bij de selectie horen van de Kings is een eer, alle judoka’s die zich in deze situatie bevinden hebben het verdiend om erbij te horen. Trainers, coaches en begeleiders steken enorm veel extra tijd en geld in het goed begeleiden van deze talenten en daarom wordt het programma zeer serieus genomen. Daarom eisen de Kings een aantal punten van deze judoka’s:

  • Trainingsarbeid mag absoluut niet teveel zijn. De selectie traint op maandag, dinsdag, eventueel op woensdag, donderdag en doet zaterdag of zondag een wedstrijd. Andere dagen zijn verplichte rustdagen.
  • Buiten de mat gedraagt de judoka zich naar de normen en waarden die gelden.
  • Op de mat toont de judoka respect naar andere judoka’s, begeleiders en eventuele andere personen in de omgeving.
  • Judoka geeft zich voor de club, helpt mee waar mogelijk met evenementen van de club.
  • Judoka loopt in selectie tenue wanneer hij/zij uitkomt voor de Kings of deelneemt aan Kings activiteiten. Het tenue wordt voor een groot deel gesponsord door NNM, maar kost voor de judoka €25,-, het tenue blijft in bruikleen en moet ingeleverd worden zodra de judoka niet meer in de selectie zit.
  • Judoka’s met een geloofsovertuiging hebben dispensatie voor de zondagen wanneer op deze zondagen geen belangrijke momenten zijn als meetmomenten of bijvoorbeeld kwalificatie toernooien. Bij activiteiten die over het hele weekend zijn wordt van de judoka gevraagd zoveel mogelijk mee te denken en eventueel dan alleen de vrijdag en/of zaterdag aanwezig te zijn.

Presentatie avond van de selectie gemist, of de punten nog een keer bekijken? Bekijk de presentatie.