Trainingen

Op dee reguliere lessen oefenen we de technieken van het judo en zijn we ons aan het voorbereiden voor de zwarte band. Zo nu en dan zullen we een wedstrijd techniek behandelen, maar de focus ligt op techniek bijbrengen, motorische vaardigheden en zelfverzekerder worden.

photo_2015-11-25_21-19-01

We hebben op alle locaties ontzettende leuke judoka’s, de één is wat beter in techniekjes, de ander is wat sterker tijdens de wedstrijden en weer de andere judoka is de sociale motor in de groep. Zo kunnen we met gemak alle kinderen meenemen in de techniek, sfeer en natuurlijk het plezier van een judoles!

Tijdens de judoles worden twee keer in het jaar de Club Examens georganiseerd. Deze examens vinden plaatst in het uurtje dat je normaal je judo training volgt. Papa, mama, opa, oma, zusje, broertje en zelfs de burgemeester als je dat wilt, mogen komen kijken hoe geweldig jij kan judoën! Aan het einde van de les bepaald de trainer hoe goed je het hebt gedaan, en aan de hand daarvan wordt je beloont met een nieuwe slip of misschien zelfs wel een nieuwe judoband.

Welke slippen of banden zijn er te behalen?

Witte band Gele band Oranje band Groene band Blauwe band Bruine band Zwarte band
Gele slip
Oranje slip
Groene slip
Blauwe slip
Bruine slip
Oranje slip
Groene slip
Blauwe slip
Bruine slip
Groene slip
Blauwe slip
Bruine slip
Blauwe slip
Bruine slip
Bruine slip

Iedereen begint met de witte band bij judo. En zoals je ziet kun je nooit een slip met dezelfde kleur of lager dan jou kleur band halen. De stappen naar een nieuwe band worden dus steeds groter en moeilijker. Maar het uiteindelijk doel, de zwarte band, dat is het allemaal waard!

Zodra je 16 jaar bent, mag je examen doen voor de zwarte band. Dan nemen we je mee naar Assen en gaan we kijken wat de examinatoren van jou judo vinden.

Benieuwd welke worpen je voor welke band allemaal moet kunnen laten zien? Kijk dan bij de examen eisen!